Ny ägare till stoltillverkningsföretaget Support Design AB

Ny ägare till Support Design AB

Cecilia Gimmersta Stove & Magnus Norrman

Pressrelease 7 februari, 2020

Efter mer än 30 år i stolbranschen säljer Magnus Norrman, 81 år, sitt livsverk Support Design AB i Sunne till entreprenören Cecilia Gimmersta Stove.

”Jag är nöjd, säger Magnus Norrman. Företaget kommer att leva vidare i Sunne. Det tillförs ekonomiska resurser att expandera och får samtidigt en kunnig, ny ledning.”

Från ett familjeföretag till ett annat

Cecilia Gimmersta Stove är uppvuxen i en familjeföretagsgrupp där tapeter stått i fokus i snart 100 år. Hon har en lång erfarenhet av entreprenörskap inom alla led i handelskedjan från produktion, grossist och distribution till återförsäljare. Senaste egna bolaget, Björklund & Wingqvist AB, leverantör av tapeter till privata och kommunala bostadsbolag med en anrik tapet- och inredningsbutik i Stockholm, drev hon som VD i 13 år innan hon för 2 år sedan gick vidare från traditionella tapeter till digitala som Sverigeansvarig B2B på Rebel Walls AB. Rebel Walls, också det ett familjeföretag, drivs av Cecilias bror och svägerska med fokus på internationell försäljning och med kunder i över 70 länder.

”Jag är enormt glad att jag fått möjligheten att förvärva Support Design och får fortsätta att driva bolaget i den familjeanda det redan har. Jag älskar hantverket och ser mycket fram emot att vidareutveckla dessa premiumstolar och göra dem ännu mer tillgängliga på en global marknad. Min vision är att utveckla vackra stolar som får oss att må riktigt bra och som kan bidra i en allt mer cirkulär ekonomi, säger Cecilia Gimmersta Stove.”

Cecilia Gimmersta Stove tar över bolaget och tillträder som VD per den 7 februari, 2020.

För mer information kontakta:
Magnus Norrman

070 554 30 78

Cecilia Gimmersta Stove

070 642 40 43

Om Support Design

Support Design AB är ett familjeföretag som tillverkar och säljer arbetsstolar. I mer än 30 år har bolaget skapat stolar, som blivit internationellt erkända för sin komfort och sina ergonomiska egenskaper.

Bolaget äger upphovsrätten till en sits och en rygg formgivna av professor Bruno Mathsson. Dessa utgör komponenter i Supportstolen. I produktsortimentet ingår även en bred produktportfölj av sadelstolar som utvecklats i egen regi.

All tillverkning från tillskärning, sömnad, beklädnad och montering sker i bolagets fabrik i Sunne, Värmland.