Den professionella sadelstolen

Våra sadelstolar kombinerar ergonomi med funktionalitet på ett oslagbart sätt. Samtidigt som du kan röra dig fritt får du ett bra stöd när du lutar dig över dina patienter. Stolarna går att anpassa på en mängd olika sätt och allt skapas efter dina önskemål i Värmländska Sunne.

  • Svensktillverkade stolar med hållbara och slitstarka material
  • Ergonomiskt anpassade för tandvård
  • Full rörlighet – både över golvet och med kroppen
  • Aktivt sittande som avlastar nerver, muskler och ligament
  • Stärker bålmuskulaturen och ger kroppen energi

Variera ditt sittande

Våra sadelmodeller Classic, Classic Advanced, Lite och Lite Advanced ger dig möjligheten att enkelt justera sittvinkel och sitthöjd för ett mer varierat sittande. Vill du ha extra stöd kan du kombinera med tillbehör som ryggstödet Core+, till exempel.

Se fler stolar för ett varierat sittande

Classic

Sadelstolen Classic lämpar sig bra när du vill ha en mjuk och bekväm sadelstol med litet större, bredare sits.

Finns i flera material och färger

Lite

Sadelstolen Lite gör dig mer aktiv och bidrar till en ökad blodcirkulation. Med sin kompakta formgivning tar liten plats och ger stor rörelsefrihet vid arbetsplatsen.

Finns i flera material och färger

Lite Core+

Lite har en ergonomisk design som tillsammans med ryggstödet Core+ stödjer ryggradens naturliga S-formade kurva och ger en idealisk sittposition.

Finns i flera material och färger

Lite Advanced Core+

Lite Advanced liknar sadelstolen Lite i sin utformning men har en lite plattare sits som ger en bredare sittposition. Därmed är den extra bra lämpad för män. I det här utförandet kommer den med ryggstödet Core+.

Finns i flera material och färger

Ett aktivt sittande

Våra stolar i Hybrid-serien är speciellt framtagna för att uppmuntra till ett aktivt sittande. Med sin Free Float-funktion följer den dina rörelser och ger dig full frihet. När du lutar dig åt något håll avlastar sitsens rörelse trycket på dina nerver, muskler och ligament. Det bidrar till ökad blodgenomströmning i dina muskler vilket bland annat förebygger ryggproblem.

Se fler stolar för ett aktivt sittande

Sadelstol Lite Hybrid

Lite Hybrid

Denna stol har en patenterad Free-Float funktion som ger dig full rörelsefrihet och följer dina rörelser.

Finns i flera material och färger

Sadelstol Lite Advanced Hybrid

Lite Advanced Hybrid

När du rör dig framåt, bakåt och i sidled på sadelstolen avlastar sitsens rörelse tryck på nerver, muskler och ligament.

Finns i flera material och färger

Relief

Sadelstolen Lite gör dig mer aktiv och bidrar till en ökad blodcirkulation. Med sin kompakta formgivning tar liten plats och ger stor rörelsefrihet vid arbetsplatsen.

Till produkten

Bra stöd hela dagen

Sitter du längre perioder under arbetsdagen, exempelvis vid ett skrivbord? Supportstolen är designad för att hjälpa dig att hålla en bra hållning genom hela arbetsdagen, utan att du själv ska behöva anstränga dig. Med en skålformad sits som fördelar kroppsvikten och ett ryggstöd som omsluter ryggens nedre del får du hjälp med att bibehålla kroppens naturliga S-kurva.

Se våra arbetsstolar

Supportstolen

Den ergonomiska Supportstolen har en sits och rygg som designats av den kända svenska formgivaren Bruno Mathsson. Den unika designen och den kompakta minimalistiska formen ger maximalt stöd för rygg och ben under en lång arbetsdag.

Finns i flera material och färger

Support – med armstöd

Vår ergonomiska supportstol hjälper kroppen att bibehålla sin naturliga S-kurva. Här med praktiska oh avlastande armstöd.

Finns i flera material och färger

Statera Core+

Sitsen till Statera är designad som en blandning av en traditionell sits och en sadelsits. Detta gör stolen bekväm i en mängd olika arbetsställningar.

Finns i flera material och färger

Support Design

Jag kommer troligen inte hitta en bättre stol, jag är oerhört tacksam.

Ing-Marie Albinsson
Leg. Tandhygienist, Lilla Tandkronan i Arvika

Vanliga frågor

Våra stolar är handgjorda från början till slut med noga utvalda och hållbara material och delar. Är du mån om att sitta rätt, bibehålla energi genom hela arbetsdagen och ta hand om din kropp har du hamnat helt rätt. Vi hjälper dig att hitta en stol som är anpassad efter just dina behov för ditt välmående. Dessutom, även om våra stolar har ergonomi och hållbarhet i fokus är de också snygga nog att ha såväl hemma som på kontoret. För oss utesluter inte ergonomi och utseende varandra.
Kontakta oss så bokar vi eller någon av våra återförsäljare en tid. Skulle du ha vägarna förbi de värmländska skogarna är du självklart även välkommen in till oss i Sunne på Brårudsallén 6!
Våra stolar går att få i många olika kombinationer och utföranden. Vill du ha en sadelstol för fri rörlighet? Vill du addera ett rygg- eller armstöd för extra support? Mängden justeringar är som du säkert förstår väldigt många. Dessutom har våra stolar hjul som rullar extra lätt över golvet, allt för att du ska kunna röra dig så obehindrat som möjligt.
Eftersom vi handtillverkar våra stolar med noga utvalda material och delar har alla våra stolar en väldigt god hållbarhet. Självklart går det inte att svara på exakt hur länge en specifik stol håller, men att våra stolar håller länge – det vågar vi lova. Därför ger vi alltid fem års garanti på alla våra produkter. Dessutom har vi en mängd reservdelar och tillbehör för att du ska kunna behålla din stol så länge som möjligt.
Våra stolar går att kategorisera i tre grundutföranden – supportstolar, sadelstolar och taburetter. Modellerna går sedan att anpassa på en mängd olika sätt, faktiskt i mer än 50 utföranden. Välj och vraka mellan olika sitsar, ryggstöd, armstöd, fotstöd, tyger och färger. Vad passar dig bäst?

Vi hjälper dig att hitta rätt stol för dina behov

Att välja rätt stol är inte alltid helt enkelt. Ryggstöd eller inte? Färg och materialval? Vad passar mig? Lugn, vi hjälper dig.

Boka en digital rådgivning med någon av våra experter på en tid som passar dig. Mötet är helt kostnadsfritt och allt du behöver är din dator eller mobil. Vi ses!