Hemmakontoret

Sitt rätt, och sitt vackert

Välkommen till din nya arbetsplats – hemma hos dig

Lite advanced(denna text säger till google vad bilden heter)
Sadelstol Lite, i läder, färg Natural

Allt fler av oss jobbar nu hemifrån, några dagar i veckan eller på heltid. Men det är lätt att glömma hur viktigt det är att sitta rätt, när man inte är på sin vanliga arbetsplats. Dessutom kan det vara knepigt att hitta jobbstolar som passar in i en heminredning, och som inte tar alltför mycket plats.

Vi tycker en ergonomisk stol ska vara både vacker och praktisk. Den ska inte bara se bra ut, den ska få dig att må bra också – här finns ett urval från vårt sortiment.

 

Expertens tips – så jobbar du bäst hemma på din dator

Gunilla Tapper är företagssjukgymnast och utbildad ergonom, på Hälsolänken. Här är Gunillas topp tips om hur man kan må bra i ryggen också när man jobbar hemma:

*Ändra ställning ofta, gärna var 20e minut.

*Variera mellan olika bra ställningar, inte från en bra till en dålig.

*Om du inte har höj- och sänkbart bord, så tänk nytt när det gäller ståhöjd. Kanske en bananlåda på matbordet, eller ställ soffbordet på matbordet.

*Det är mycket viktigt att armarna har bra stöd.

*Om du inte har en justerbar stol, pröva att höja sitsen med kuddar, eller kanske lägg något under stolsbenen så den kommer högre upp – se bara till att du sitter säkert och stabilt.

*Skaffa en rutin. På jobbet går man kanske ut på lunch, tar fikapaus, ställer sig upp och pratar med kollegor – unna dig sådana pauser hemma också.

Vill du ha mer tips om hur du mår bra och jobbar hållbart? Kolla in vår inspirationssida Positive Posture

Sadelstol Lite med ryggstöd Perfect Core +, i eget val av textil

 

 

 

 

 

 

“Stolarna är så snygga att de fyller ett segment som ingen annan gör” – formgivaren berättar om sin sadelstol

Marie Kronqvist är en frilansande formgivare och grafisk designer som jobbar hemma. Hon har prövat en sadelstol utan ryggstöd från Support Design.

“Det som lockade mig att ta kontakt med Support Design var designen på stolen. Jag har besökt flera av de stora möbelföretagen för att hitta en snygg kontorsstol, men det har varit omöjligt. Jag var beredd att lägga en del pengar på en vackert designad stol, som passar med mitt höj- och sänkbara skrivbord, men det var svårt.”

“Jag ville definitivt ha en sits som kunde vinklas, så jag kunde sitta bra. Jag har lidit av musarm förut, så jag inser vikten av att jobba rätt. Men designen var också högt upp på listan, det måste jag medge, att stolen skulle se fin ut i mitt hem.”

“Jag gillar att man kan skjuta in stolen under bordet när den inte används, att den lätt kan gömmas undan. Just nu har jag en sits i svart skinn, men jag skulle nog välja en i grått skinn av estetiska skäl. Jag funderar också på att pröva en taburett med rörlig bas – jag gillar rörlighet, att kunna rulla runt, och vill prova aktivt sittande.”

Vill du också sitta aktivt? Här hittar du våra taburetter, sadelstolar och andra produkter

 

Hemmakontoret