Kreativa Arbetsplatsen

Stolar för alla sorters jobb

En modern arbetsplats där man sitter bra

Taburett i eget val av textil

Öppna arbetsplatser, hot desking, kontorshotell och co-working… ja, vi har kommit en lång väg från standardiserade små rum och stängda dörrar. Design och välmående får ta allt större plats på kreativa kontor, och med det följer konsten att sitta rätt. Men på rörliga arbetsplatser, där man har olika funktioner och rutiner från vecka till vecka, behövs olika sorters sittplatser. En sorts stol passar i mötesrum eller runt fikabaren, medan en annan behövs om man sitter länge. Även aktiva stolar, där man kan sitta och ändå vara rörlig, samt taburetter som man kan rulla runt på, passar på nytänkande arbetsplatser.

Här hittar du stolar till alla jobb på ditt kontor

 

 

 

 

 

 

 

Expertens ergonomitips för kreativa arbetsplatsen

För olika arbetsmoment behövs olika stolar, säger företagssjukgymnasten Gunilla Tapper på Hälsolänken. “Vilken stol man än använder, ska man se till att man känner sig avslappnad och kreativ. Sitter man och matar data flera timmar om dagen är det bra med en stol som har en massa olika funktioner – ställ dig upp, flytta armstöd, ändra vinkling… Stolen måste ge ordentligt med stöd, men man ska inte fastna i en och samma ställning.”

Här finns våra Support stolar

“I mötesrummet är stolarna snarare skapade för att ge tilltro och bekvämlighet, att man ska kunna luta sig tillbaka och vara kreativ. Kanske ska de även imponera på gäster och möjliga kunder.”

“Vill man vara riktigt aktiv och rörlig kan man välja en ståstödsbotten, där man inte sitter alls utan balanserar hela tiden. Det kan passa under vissa tider på dagen t ex.”

Här hittar du våra sadelstolar och taburetter

Kreativa Arbetsplatsen