Projektbeskrivning

perfect Lite Hybrid Advanced

Perfect Lite Hybrid Advanced för ett aktivt och dynamiskt sittande

Perfect Lite Hybrid Advanced är speciellt framtagen för att uppmuntra till ett aktivt sittande. Den har en Free-Float funktion som ger dig full rörelsefrihet och följer dina rörelser. Vid förflyttning av kroppsvikt framåt, bakåt och i sidled avlastar sitsens rörelse tryck på nerver, muskler och ligament. Det bidrar till att öka blodgenomströmningen i dina muskler och förebygger ryggproblem. Det aktiva sittandet aktiverar och stärker dina rygg och magmuskler, samtidigt som du på ett naturligt sätt får hjälp att alltid ha en naturligt bra upprätt hållning. När du använder Hybrid-modellen kommer du bland annat uppleva att dina muskler känns mer avslappnad, du förbygger ryggproblem, din energinivå ökar och du förbättrar din känsla av välbefinnande.

Free-float funktionen kan även låsas i ett fast läge. Perfect Lite Hybrid Advanced har speciellt formgivna tryckavlastande zoner och ett större uttag fram som gör den särskilt lämpad för män, men passar lika bra för kvinnor.

Ger perfect hållning och stor rörelsefrihet

Perfect Lite Hybrid Advanced liknar Perfect Lite Hybrid i sin utformning men har en lite plattare sits som ger en bredare sittposition. En mjuk sadel med en smalare formgivning som stöder användaren att ha en bra hållning. Du har ett högt sittande med denna sadel och en enkel regel är att fördela din vikt med 1/3 på fötterna, 1/3 på låren och 1/3 på rumpan så får du en bra sittposition. Den höga sittpositionen gör dig mer aktiv och bidrar till en ökad blodcirkulation. Perfect Lite Hybrid Advanced med sin kompakta formgivning tar liten plats och ger stor rörelsefrihet vid arbetsplatsen.

Vi tycker det är viktigt att du provar stolen för att se om den passar för det du har tänkt att använda den till. Hos oss kan du prova en stol i två veckor helt kostnadsfritt.

PROVA EN STOL

Egenskaper

Patenterad free-float mekanism med upp till 15° fri rörlighet. Är låsbar i sadelns neutralläge.
Har fotreglage för höjdjustering med foten.

Sitsens djup och bredd 32×39 cm
Diameter fotkryss 50 cm
Klädsel Skandinaviskt läder, Vinyl och Tyg
Max belastning 120 kg
Garanti 5 år

Sitthöjd 46-86 cm (finns i 3 varianter se tabell)

Användarens längdSitthöjd
< 155 cm

156-169 cm

> 170 cm

49-63 cm

56-75 cm

63 -89 cm

Klädsel
Våra klädslar av standardvinyler är PVC- och ftalatfria och är OEKO-TEX-certifierad enligt standard 100. Endast skandinaviskt läder av högsta kvalitet används i sorterna anilin och semi-anilin. Tillverkaren är miljöcertifierad enligt standard SS-EN ISO 14001-1996. Textil klädsel som vi använder är OEKO-TEX certifierad enligt standard 100.

Sits
Stomme av Polyamid (PA6). Återvinningsbar.

Stoppning – Formgjuten cellplast av polyuretan baserad på polyol av etertyp. Inga CFC, HCFC eller andra fysikaliska blåsmedel används vid tillverkningen. Återvinningsbar.

Gaspelare
Finns i tre höjder. Gaspelaren är i borstat stål, innehållande nitrogen (kväve) som förekommer till 78% i vanlig luft. Gaspelaren är underhållsfri och återvinningsbar.

Fotkryss
Polerad återvinningsbar aluminium.

Hjul
Stomme av polyamid 6 och slitbana av återvinningsbar polyuretan.

Kontakta Support Design

Information om produkter
Om du vill veta mer om någon av våra produkter maila oss.

Ring oss
Du kan även nå oss per telefon +46 (0) 565 12280.

Beställning av produkter
Om du vill lägga en beställning för en produkt lägg din order här.

Kontakta oss för att få information om vår närmaste godkända Återförsäljare eller för frågor gällande denna produkt.