Projektbeskrivning

support

Support

Vår trotjänare och ursprunget i vår produktportfölj är den ergonomiska Support stolen. Den skapades av den kände svenske formgivaren Bruno Mathsson. Han designade den specifikt för att ge en god kroppshållning utan att användaren skulle behöva anstränga sig. Stolen skulle inte vara anledningen till att man reste sig upp.

Hans genialiska design av stolens sits och rygg och den kompakta minimalistiska formen ger maximal rörelsefrihet vid arbetsplatsen. Sitsen är skålformad för att fördela kroppsvikten och sitsen är något kortare för att bidra till en förbättrad blodcirkulation. Ryggstödet omsluter ryggens nedre del och stödjer kroppens naturliga S-kurva den hjälper dig att naturligt bibehålla en bra hållning. Både sits och rygg kan justeras oberoende av varandra. Support stolen har även en Free-float funktion som gör att sitsen och ryggstödet följer dina rörelsen när du böjer dig framåt och bakåt.

Den unika designen för ett bra ergonomiskt sittande som Support stolen har vet vi fungerar. Vi har många kunder som blivit av med sina ryggbesvär genom att använda vår Support stol.

Vi tycker det är viktigt att du provar stolen för att se om den passar för det du har tänkt att använda den till. Hos oss kan du prova en stol i två veckor helt kostnadsfritt.

PROVA EN STOL

Egenskaper

Enspaks asynkronmekanism med gasfjädrar, där sits och rygg kan ställas in oberoende av varandra.

Sitsens djup och bredd 37×44 cm
Diameter fotkryss 60 cm
Klädsel Skandinaviskt läder, Vinyl och Tyg
Max belastning 120 kg
Garanti 5 år

Sitthöjd 44-84 cm (finns i 3 varianter se tabell)

Användarens längdSitthöjd
150-180 cm

180-190 cm

> 190 cm

44-58 cm

53-72 cm

58-84 cm

Klädsel
Våra klädslar av standardvinyler är PVC- och ftalatfria och är OEKO-TEX-certifierad enligt standard 100. Endast skandinaviskt läder av högsta kvalitet används i sorterna anilin och semi-anilin. Tillverkaren är miljöcertifierad enligt standard SS-EN ISO 14001-1996. Textil klädsel som vi använder är OEKO-TEX certifierad enligt standard 100.

Sits och rygg
Stomme av Polyamid (PA6). Återvinningsbar. Stoppning Formgjuten cellplast av polyuretan baserad på polyol av etertyp. Inga CFC, HCFC eller andra fysikaliska blåsmedel används vid tillverkningen. Återvinningsbar.

Gaspelare
Finns i tre höjder. Gaspelaren är i borstat stål, innehållande nitrogen (kväve) som förekommer till 78% i vanlig luft. Gaspelaren är underhållsfri och återvinningsbar.

Fotkryss
Polerad återvinningsbar aluminium.

Hjul
Stomme av polyamid 6 och slitbana av återvinningsbar polyuretan.

Kontakta Support Design

Information om produkter
Om du vill veta mer om någon av våra produkter maila oss.

Ring oss
Du kan även nå oss per telefon +46 (0) 565 12280.

Beställning av produkter
Om du vill lägga en beställning för en produkt lägg din order här.

Kontakta oss för att få information om vår närmaste godkända Återförsäljare eller för frågor gällande denna produkt.