Vård & Omsorg

Ta hand om andra – och dig själv

För rörliga, viktiga jobb

Att Finland ligger i framkant när det kommer till enkel, stilrätt design är väl känt. Kanske var det detta öga för form som gjorde att en finsk tandläkare upptäckte Support stolen nån gång på 1980-talet, och bestämde sig för att prova den på sin mottagning. Ryktet spred sig, och sen dess har tandläkare varit en viktig kundgrupp för våra stolar. Yrkesgruppen sitter framåtlutad över sina patienter, och behöver rum att röra armar och händer obehindrat, samt att kunna vrida på kroppen och rulla stolen över golvet.

Här kan du se hela vårt sortiment

Sadelstol Lite, i specialanpassad vinyl för att matcha kundens tandläkarstol

Må bättre med aktivt sittande – pröva en ergonomisk sadelstol

När du använder en sadelstol stärker du rygg och magmuskler, samtidigt som du får hjälp att alltid ha en naturligt bra upprätt hållning. Våra sadelstolar Perfect Lite Hybrid och Perfect Lite Advanced Hybrid är speciellt framtagna för att uppmuntra till ett aktivt sittande. De har en Free-Float funktion som ger full rörelsefrihet och följer dina rörelser. Vid förflyttning av kroppsvikt framåt, bakåt och i sidled avlastar sitsens rörelse tryck på nerver, muskler och ligament. Det bidrar till att öka blodgenomströmningen i dina muskler och förebygger ryggproblem.

Väljer du någon av våra andra sadelmodeller Perfect Classic, Perfect Andvanced eller Perfect Lite och Perfect Lite Advanced ger de dig möjligheten att enkelt justera sittvinkel och sitthöjd så du kan variera ditt sittande under dagen. Kombinera dessa också med tillbehör som ryggstödet Core+ för att ge dig extra stöd.

Här finns vårt sortiment av sadelstolar och andra ergonomiska stolar

“Jag kommer troligen inte hitta en bättre stol – oerhört tacksam”

Leg. Tandhygienist Ing-Marie Albinsson från Lilla Tandkronan i Arvika var med om en cykelolycka år 2000 där hon fick en whiplashskada på vänster sida. Detta resulterade i en lång rehabilitering med olika behandlingar och träning, men när Ing-Marie skulle återgå till jobbet upptäckte hon att hon hade svårigheter med att behandla patienter sittande.

“Att stå blev för mig ett naturligt sätt att arbeta vid just patientbehandlingar. Jag provade under flera års tid ett antal operatörsstolar från olika fabrikörer,  men ingen som uppfyllde mina förväntningar, tills jag en dag råkade på Perfect Lite Advance Hybrid från Support Design. Den hade en rörlig sits, och kunde höjas upp till relativt stående ställning. Jag fick prova den några dagar, och ni vet den där känslan när man provar jeans, och man känner direkt att de kommer att passa bara man får dem förbi låren och uppåt, så var det med denna op-stolen – perfect match,” berättar Ing-Marie.

“När jag sedan öppnade egen tandhygienistklinik frågade jag Folktandvården jag jobbade på om jag kunde få köpa den, för jag kommer troligen inte att hitta en bättre stol till mig. Jag fick den som en avslutningspresent från Folktandvården Kil, i Värmland. Oerhört tacksam.”

Här kan du hitta din perfekta stol

Vård & Omsorg