Publicerad den

Hur hittar jag motivation när jag sitter ensam hemma och jobbar?

4 topptips som hjälper dig jobba effektivt när du är hemma

Vissa älskar att jobba hemma eftersom de får mer gjort, och kanske har tid att sätta på en tvätt mellan arbetsuppgifterna. Andra har svårt att hitta motivation och saknar energin från arbetskamrater. Vi frågade Bosse Rosén, en utbildad fysioterapeut som har startat Utemaningen, ett grönt friskvårdsföretag, hur han hittar jobblustan. Här är hans tips:

  • Ta itu med kreativa saker när du har som mest energi. För mig är det på morgonen. Börja inte med att öppna mailen (om inte ditt jobb kräver det). Risken är stor att du blir sittande och plottrar och inte får det viktigaste gjort. 
  • Dela upp större uppgifter i lagom munsbitar. Belöna dig med en mikropaus när du är klar. 
  • Håll kontakt med andra. Ring, Zooma eller Skypa ibland heller än bara maila. Vi är ju sociala djur, vi människor. Där jag bor är vi några som träffas för gemensam lunch en gång i veckan utomhus – med coronaavstånd. Min fru har virtuella fikamöten på bestämda tider med jobbarkompisar som nu arbetar hemma. 
  • Prioritera återhämtning. Jag står för det mesta och jobbar tills jag blir trött i huvudet. Då går jag ut och tar några andetag. Promenad ute är oslagbart för att få ny energi till skallen. (Se bara till att inte gå och plottra på mobilen då. Då blir det ingen hjärnvila.)

Här hittar du stolar som får dig att må bra på jobbet