Publicerad den

Hund på jobbet – ja eller nej?

För- och nackdelar med att ta med sig vovven till arbetsplatsen

Om man jobbar hemma kan det vara positivt att ha en hund som kompanjon. Man måste ta sig ut och röra på sig, regelbundet och oavsett väder, och det finns ofta en glad svans och mjuk nos om man behöver lite uppmuntran. Men hur är det att ha hund på en arbetsplats? Och vilka regler finns det?

  1. Dina arbetskamrater och eventuella kunder kommer alltid i första hand. Det är din chefs och skyddsombuds uppgift att avgöra om det lämpar sig med hund på jobbet eller inte.
  2. Nyanställdas rätt. Arbetsmiljölagen säger att det är chefens ansvar att alla ska må bra på jobbet. Om ni letar nya kollegor, så informera om hunden redan från början.
  3. Upplys kunderna. Jobbar du i en butik, frisörsalong eller annan plats där människor går ut och in är det bra om du informerar utanför att det finns en hund, så allergiker är förvarnade.
  4. Se till att din hund gillar sällskap. För att det ska funka med jycke på jobbet måste den förstås tycka om andra människor, och vara en positiv upplevelse för alla på arbetsplatsen.
  5. Dela med dig av ansvar – och kärlek. Låt dina kollegor njuta av en lunchpromenad, och lite kel under fikapausen. En hund på jobbet blir ju som en liten kollega, medan den är där!
Sadelstolen Lite med ryggstöd Perfect Core +, i eget val av textil

Här hittar du vårt sortiment av stolar och tillbehör